Seminer: Gelişim Psikolojisi Araştırmaları Merkezi, C-Blok Amfi, 10:00-12:00 5 Kasım (TR)

Bilkent Üniversitesi Gelişim Psikolojisi Araştırmaları Merkezi olarak hem ebeveynlerin özellikle merak ettikleri dijital medya ve çocuk gelişimi konusunda bilgi paylaşımında bulunmak, hem de sizlere araştırmalarımızdan edindiğimiz bilgileri aktarmak isteriz.

Bu amaçla sizleri 5 Kasım Cumartesi günü saat 10:00’da yapacağımız etkinliğe davet ediyoruz.

Etkinlik Programı aşağıda sunulmuştur:

10:00-10:30: Tanışma ve İkram

10:30-10:40: Annelerin dil kullanım özelliklerinin çocuklarının başkalarının duygu ve düşüncelerini anlama becerisi ile ilişkisi var mıdır?

10:40-10:50: “Çocukların Yanıltıcı İfadeler Kullanımına Yaklaşımı ile Ebeveynlerin Çocuk Yetiştirme Biçimi Arasında İlişki Var mıdır?

10:50-11:00: Çocuklar yetişkinleri taklit ederken, nelere dikkat ederler?

11:00-12:00: “Eğitim Ekrana Sığar mı? Çocuklukta Elektronik Ortamlarda Öğrenme”

Konuşma Özeti: 2010 ve sonrasında doğan çocuklar önceki jenerasyonlardan farklı olarak akıllı telefonlar ve tabletlerin oyun ve eğitim araçları olduğu bir dünyaya doğdular. Bu cihazların bilgisayarlardan farkı kolayca taşınabilir olması ve çocukları uzun süreler meşgul edebilmesi. Uzun yol seyahatlerinde, misafirlikte, evde anne ve baba ev işleri ile meşgul olurken ya da uzun bir iş gününün ardından biraz soluk almaya çalışırken imdada yetişiyor bu cihazlar. Tabletler artık ilköğretimde pek çok sınıfta öğretim amacı ile kullanılıyor. Maalesef tabletler ile yapılan araştırmaların sayısı, tabletlerin ve indirilebilecek uygulamaların artışını yakalamaktan uzak. Peki anne ve babalar ne yapmalı? Çocuğunuza tablet almalı mı almamalı mısınız? Çocuğunuzun kendi telefon ya da tabletinizle oynamasına müsaade etmeli misiniz? Eğer çocuğunuz için uygulama indirecekseniz, bu uygulamalarda nelere dikkat etmek önemli? İşte bu ve benzeri soruları birlikte tartışalım, fikir alışverişinde bulunalım diye bir araya gelmek istiyoruz. Biz size en son bilimsel araştırmalar bu konuda anne babalara neler diyor anlatalım, sizlerden fikir edinelim istiyoruz.

* Sunumlarımız siz velilere yönelik olarak hazırlanmıştır ve çocuklar için ilgi çekici olmayacaktır. Bu nedenle üzülerek çocuklarınızı bu etkinliğe getirmemenizi rica ediyoruz.

**Sunum dili Türkçedir.

Tarih: 5.11.2016 Cumartesi