Ana Sayfa » QS EECA 2016 Üniversite Sıralamaları Açıklandı

QS EECA 2016 Üniversite Sıralamaları Açıklandı

QS’in gelişmekte olan Avrupa ülkeleri ile Orta Asya ülkelerini kapsayan “En İyi İlk 200 Üniversite” araştırmasında, Bilkent Üniversitesi 12’inci sırada yer aldı.

QSEECA2016QS University Rankings’in hazırladığı 500’den fazla üniversite arasında yapılan ilk 200 değerlendirmesinde Gelişen Avrupa ve Orta Asya-GAOA (Emerging Europe and Central Asia-EECA) 2016 sıralamasına göre ilk 100’e giren Türkiye’deki üniversitelerden Boğaziçi Üniversitesi 9’uncu, Bilkent Üniversitesi 12’inci, Sabancı Üniversitesi 13’üncü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi 14’üncü, Koç Üniversitesi 16’ıncı, İstanbul Teknik Üniversitesi 23’üncü, İstanbul Üniversitesi 34’üncü, Hacettepe Üniversitesi 40’ıncı, Ankara Üniversitesi 64’üncü, Ege Üniversitesi 72’inci, Gazi Üniversitesi 85’inci, Dokuz Eylül Üniversitesi 92’inci sırada yer alıyor. Başarı sıralamasında Lomonosov Moscow State Üniversitesi birinci, Novosibirsk State Üniversitesi ikinci, Saint-Petersburg State Üniversitesi üçüncü oldu.

Dünya sıralamalarından farklı olarak, GAOA sıralamalarında kullanılan kriterler şöyle sıralandı: Akademik saygınlık anket sonuçları (%30), İşveren saygınlık anket sonuçları (%20), öğrenci-öğretim üyesi oranı (%15), öğretim üyesi başına yayın (%10), Webometics’deki web etkisi (%10), makale başına atıflar (%5), doktoralı öğretim üyesi oranı (%5), uluslararası öğrenci oranı (%2.5), uluslararası öğretim üyesi oranı (%2.5).