Ana Sayfa » Önemli Duyurular

Önemli Duyurular

• Can ve mal güvenliği için yetkili teknisyenin dışında sigorta ve elektrik sistemlerine müdahale edilmemesi önemle rica olunur. Lojman İşletmeleri Müdürlüğü’nden yardım isteyiniz. Can ve mal güvenliği için yetkili teknisyenin dışında sigorta ve elektrik sistemlerine müdahale edilmemesi önemle rica olunur. Lojman İşletmeleri Müdürlüğü’nden yardım isteyiniz.

Mesai Saatlerinde: Lojman İşletmeleri Müdürlüğü Tel: 1551 – 1400 – 266 43 88
    Mesai Saatleri Dışında:Tel: 1441 – 2948 Acil Hat: 6666 (İngilizce)

• Üniversite lojmanlarına mutfak tüpleri çalışan personel tarafından takılmaktadır. İstenilmesi halinde kurum dışından da tüp temin edilebilir. Haziran 2011 itibariyle bayi tüp fiyatı : 64,00 TL. (fatura veya fiş düzenlenmektedir.)Üniversite tarafından takılan tüp fiyatı : 63,00 TL. (faturalama toptan yapıldığından şahıslara belge düzenlenmemektedir)
    Bayi adresi: Balgat 100. Yıl bayii 37. Cadde Telefon: 312. 286 24 02
  • 5490 SAYILI YASA GEREĞİ TC VATANDAŞLARI İÇİN İKAMET BELGELERİ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ VEYA MAHALLE MUHTARLARI, YABANCILAR İÇİN LOJMAN İŞLETMELERİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENMEKTEDİR.
    PLEASE NOTE THAT, ACCORDING TO LAW NUMBERED 5490, RESIDENCE CERTIFICATE (NOT TO BE CONFUSED WITH RESIDENCE PERMIT) WILL BE PROVIDED TO TURKISH CITIZENS EITHER BY POPULATION REGISTRATION OFFICES (NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ) OR MUHTARLIK OFFICES (EXECUTIVE OFFICE FOR EACH DISTRICT/NEIGBORHOOD IN A CITY) INSTEAD OF HOUSING OFFICE MANAGEMENT. INTERNATIONAL FACULTY MEMBERS CAN GET THEIR RESIDENCE CERTIFICATES FROM THE HOUSING OFFICE.
    RESIDENCE CERTIFICATE : OFFICIAL DOCUMENT VERFYING TOUR RESIDENCY IN THE ASSIGNED APARTMENT AT BILKENT UNIVERSITY
  • İkamet edilen dairelerde isteğe bağlı olarak yapılacak onarım ve yenilemeler için Lojman İşletmeleri Müdürlüğü’ne başvurularak önceden ilgili makamdan onay alınması gerekmektedir. Aksi halde şahısların doğrudan yaptıkları harcama tutarlarının bir bölümünün üniversitece karşılanmasına imkan bulunmamaktadır. İlgililerin bilgisine sunulur.
    Please consult the Housing Office and seek approval before you plan to make any modification or remodeling in your residency. The University will not partially cover any expenses made for changes to the facilities without the Housing Office’s prior approval.
  • Please do not make direct payments to the university staff who carries out maintenance work (carpentry, plumbing, cabinet&container repairs, light bulb changes, etc.) in your residency. All maintenance charges will be reflected on your monthly bill prepared by the Housing Office.
  • BLOKTA İKAMET EDEN DİĞER SAKİNLERİN VE MİSAFİRLERİN RAHATSIZLIK DUYMAMALARI İÇİN BELİRTİLEN ÇÖP ALMA SAATLERİNİN DIŞINDA DAİRE KAPILARININ ÖNÜNE ÇÖP TORBALARININ BIRAKILMAMASI ÖNEMLE RİCA OLUNUR. ÇÖP ALMA SAATLERİ: HAFTA İÇİ GÜNLERDE (P.TESİ-CUMA) : 9:00, 13:00, 16:00, 18:00 HAFTA SONU VE TATİLLERDE : 9:30, 15:30
    TO AVOID DISTURBANCE TO OTHER RESIDENTS AND GUESTS, PLEASE DO NOT LEAVE YOUR GARBAGE BAGS IN FRONT OF YOUR DOOR EXCEPT DURING COLLECTION HOURS. Weekdays (Monday through Friday): 9.00, 13.300, 16.00 and 18.00 Weekends and Holidays : 9.30 and 15.30
  • BLOK İÇERİSİNDE VE SAHANLIKLARDA SİGARA İÇİLMEMESİ, İZMARİTLERİN KORİDORLARA VE PENCERELERDEN DIŞARIYA ATILMAMASI ÖNLEMLE RİCA OLUNUR.
    PLEASE DO NOT SMOKE IN BUILDING ENTRANCES AND STAIRWELLS. ALSO, PLEASE DO NOT DİSPOSE OF YOUR CIGARETTE BUTTS ON THE GROUND OR FLICK THEM OUT FORM YOUR WINDOW.

• Diğer insanların ruh sağlığı ve güvenliği bakımından evcil hayvanlarınızı hiçbir biçimde başıboş bırakmayınız.Hayvanlarınızı çocuk parkında dolaştırmayınız ve dışkılarını mutlaka temizleyiniz.Hayvan beslemek amacıyla blokların içerisine ve çevresine kesinlikle yiyecek bırakmayınız.Kuş gribi nedeniyle hayvanların ayak ve beden temizliğine gereken hassasiyeti gösteriniz.
    For safety purposes, please do not let your pets outside of your residency unattended.Please do not let your pets enter the playgrounds on campus.Please do not leave your pet’s feces on the ground.Please do not leave any food items in your building to feed stray cats and dogs.Due to the risk of avian influenza, please make sure to thoroughly clean your pet’s feet and body.
  • BUZLANMA NEDENİYLE MERDİVEN VE TRETUVARLARDA DAHA DİKKATLİ YÜRÜNMESİ RİCA OLUNUR.
    AS THE GROUND MAY GET SLIPPERY DUE TO WEATHER CONDITIONS, PLEASE TAKE EXTRA CAUTION ESPECIALLY WHILE WALKING ON SIDEWALKS AND STAIRS.