Konferans: “Bizans Çalışmaları Birinci Öğrenci Seminerleri Serisi,” Tarih Bölümü, A-130, 10:00-17:15 23 Aralık (EN)

Bizans Çalışmaları Birinci Öğrenci Seminerleri Serisi
Tarih: 23 Aralık Cuma, 10.00-17.00
Yer: A-130 (A Binası)
Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümünün lisans ve yüksek lisans öğrencileri için düzenlediği konferans dört panelden oluşmaktadır. Tüm konuşmalar İngilizce’dir.
Panel 1
Saat: 10.00-11.15
Konuşmacılar: Deniz Gür, Ela Ekiz, Selman Oğuzcan Ünal/ Moderatör: Dr. Paul Kimball
Bizans’ta kadın, Rum Ateşi ve Byzantion’un İtalyan Rönesansı’na etkisi gibi Bizans tarihinden genel konular üzerinde durulacaktır.
Panel 2
Saat: 11.30-13.00
Konuşmacılar: Zeynep Babacan, Eylül Çetinbaş, Humberto De Luigi and Sebastien Flynn/ Moderatör: Dr. Macit Tekinalp, Hacettepe Üniversitesi
Çeşitli dönemlerde Byzantion ile farklı coğrafya ve kültürler arasındaki ilişkiler konuşulacaktır.
Panel 3
Saat: 14.00-15.30
Konuşmacılar: Egemen Gürgen, Oğulcan Çelik, Pelin Vatan and Ecem Ege/ Moderatör: Dr. Sercan Yandım, Hacettepe Üniversitesi
Aziz şövalye imgelerinin sanattaki rolünden Bizans müziğine sanat ve kültür konuları üzerinde durulacaktır.
Panel 4
Saat: 15.45-17.15
Konuşmacılar: Sera Abdulaziz, Dilara Avci, Yunus Doğan and Nida Nebahat Nalçacı / Moderatör: Dr. Paul Latimer
Byzantion ile Venedik Cumhuriyeti ve Osmanlı İmparatorluğu arasındaki ilişkilere dair İstanbul’daki Venedikliler ve kölelik faaliyetleri gibi başlıklar tartışılacaktır.
Panel aralarında çay-kahve ikramı olacaktır.