Ana Sayfa » Kapsamlı Burslu Öğrenciler İçin Önemli Bilgiler

Kapsamlı Burslu Öğrenciler İçin Önemli Bilgiler

• Kapsamlı Burs’a hak kazanmak için gerekli koşullar şunlardır:
    – Bilkent Üniversitesi’ne merkezi yerleştirme sonucunda Tam Burslu olarak yerleştirilmiş olmak
    – Ek puansız yerleştirme puanına göre başarı sıralaması yerleştirilmiş olduğu puan türünde MF-1-2-3-4, TM-1-2-3, TS-1 veya YGS-1-6 puan türleri için ilk 10.000, DİL puan türü için ilk 250 içinde yer almak
    – Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi ile mezun olmamış olmak
    – Geçmiş yıllarda Bilkent Üniversitesi’nde herhangi bir lisans programına yerleştirilmemiş olmak
  • Kapsamlı Burs’un Tam Burs’a ek olarak sağladığı olanaklar şöyledir:
    – İki kişilik ranzalı odalarda ücretsiz yurt olanağı (Uygunluk durumuna göre ücretsiz olarak 2 kişilik karyolalı oda da tahsis edilebilir.)
    – Yılda 8 ay boyunca katkı bursu: 2017-2018 akademik yılı için yurtta kalan öğrencilere ayda 730 TL, yurtta kalmayı tercih etmeyen öğrenciler için ayda 990 TL
  • Kapsamlı Burs’tan yararlanmanın azami süresi İngilizce Hazırlık Programı’nda 2 yıl, lisans programında:
      • 2012 ve öncesi girişliler için 7 yıldır.
      • 2013-2016 arası girişliler için 5 yıldır. Lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan öğrencilere 6 ve 7. yıl için Tam Burs verilir.
      • 2017 girişliler için 5 yıldır. Lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan Kapsamlı Burslu öğrencilere 6. yıl için Tam Burs verilir.
  • İzinli geçirilen yarıyıllar süreye sayılır.
  • Yaz döneminde ders alan Kapsamlı Burslu öğrencilerden bu dersler için eğitim ücreti alınmaz.
  • Kapsamlı Burslu öğrencilerin aylık burs ödemeleri, akademik yıl başında aşağıdaki internet sayfasında ilan edilen takvime göre Yapı Kredi Bankası Bilkent Şubesi’ndeki hesaplarına yapılır. Yurtta kalmayan öğrencilerin burs ödemeleri her ay iki farklı tarihte ödenir.
  • 7 Eylül 2017 Perşembe gününden sonra yurttan ayrılan öğrencilerin 260 TL ek burs ödemesi bir sonraki yarıyıl başında devreye girer. Derslerin başladığı tarihten sonra yurt kaydı yaptıran öğrencilerin ek burs ödemesi o aydan itibaren kesilir.
  • Güz ve Bahar yarıyıllarında yurtta kalmış Kapsamlı Burslu öğrencilerden, izleyen yaz döneminde yurtta kalmak istemeleri durumunda yurt ücreti alınmaz. Güz veya Bahar yarıyıllarında burs ödemelerinde yurt farkı almış öğrencilerden yaz döneminde yurt ücreti alınır.
  • Kapsamlı Burs, öğrencilerin her yarıyılda en az normal ders yüklerini almaları ve tüm derslerine devam etmeleri koşuluyla, azami süre boyunca kesintisiz devam eder; not ortalaması veya ders geçme gibi konulardan etkilenmez. Ders yükü veya derslere devam koşullarını sağlamayan öğrencilerin Kapsamlı Bursu dondurulur. Kapsamlı Burslu öğrencilerin eğitimleri boyunca şu koşulları sağlamaları gereklidir:
    – İngilizce Hazırlık Programı’na kayıtlı öğrencilerin, derslerin en az %90’ına katılmış olması gereklidir. Devamsızlık nedeniyle FZ notu alan öğrencilerin aylık burs ödemeleri durdurulur ve yurt bursları askıya alınır. (Ara sınavlardan veya ödevlerden yeterli puanı toplayamadığı için FZ alacağı kesinleşen kapsamlı burslu öğrencilerin de derslere girmeye devam etmeleri gereklidir.)
    – Lisans programındaki öğrencilerin her yarıyılda en az bölümlerinin normal ders yükü aralığı alt sınırı kadar müfredat dersi almaları gerekir. Kredisiz dersler, yan dal dersleri, GE 100 ve GE 251 dersleri ile W notu alınan dersler ders yüküne sayılmaz. Kapsamlı burslu öğrencilerin derslere düzenli devam etmesi zorunludur. Bu koşulları sağlamayan öğrencilerin aylık burs ödemeleri durdurulur ve yurt bursları askıya alınır.
  • Derslere devam etmesini engelleyecek geçerli mazereti bulunan öğrenciler, yarıyıl izni için Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurmalıdır.
  • Yarıyıl izni alan öğrencilere aylık burs ödemesi yapılmaz, ücretsiz yurt olanağı sağlanmaz.