Ana Sayfa » Kapsamlı Burslu Öğrenciler İçin Önemli Bilgiler

Kapsamlı Burslu Öğrenciler İçin Önemli Bilgiler

• Kapsamlı Burslu öğrencilerin aylık burs ödemeleri, akademik yıl başında aşağıdaki internet sayfasında ilan edilen takvime göre Yapı Kredi Bankası Bilkent Şubesi’ndeki hesaplarına yapılır. Yurtta kalmayan öğrencilerin burs ödemeleri her ay iki farklı tarihte ödenir.
  • Kapsamlı Burs’tan yararlanmanın azami süresi İngilizce Hazırlık Programı’nda 2 yıl, lisans programında ise 2013 ve sonrası girişliler için 5 yıl, 2012 ve öncesi girişliler için 7 yıldır. 2013 ve sonrası girişlilerden lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan öğrencilerin bursu, altıncı yıl başında Tam Burs’a dönüşür. İzinli geçirilen yarıyıllar süreye sayılır.
  • Yurt Başvuru Takvimi‘nde herbir yarıyıl için ilan edilen Yurtlardan En Geç Ayrılış / Başvuru İptal Tarihi’nden sonra yurttan ayrılan veya yurt başvurusunu iptal eden öğrencilerin ek burs ödemesi o aydan itibaren yarıyıl sonuna kadar kesilir, bir sonraki yarıyıl başında devreye girer.
  • Yarıyıl başladıktan sonra yurt kaydı yaptıran öğrencilerin ek burs ödemesi o aydan itibaren kesilir.
  • Yaz döneminde ders alan Kapsamlı ve Tam burslu öğrencilerden yaz dersleri için eğitim ücreti alınmaz.
  • Güz ve Bahar yarıyıllarında yurtta kalmış Kapsamlı Burslu öğrencilerden, izleyen yaz döneminde yurtta kalmak istemeleri durumunda yurt ücreti alınmaz.
  • Kapsamlı burslar, öğrencilerin her yarıyılda normal ders yüklerini almaları ve derslerine düzenli devam etmeleri koşuluyla, azami süre boyunca kesintisiz devam eder, not ortalaması veya ders geçme gibi konulardan etkilenmez. Ders yükü veya derslere devam koşullarını sağlamayan öğrencilerin Kapsamlı Burs’u dondurulur. Kapsamlı Burslu öğrencilerin eğitimleri boyunca şu koşulları sağlamaları gereklidir:
    • – İngilizce Hazırlık Programı’na kayıtlı öğrencilerin, derslerin en az %90’ına katılmış olması gereklidir. Devamsızlık nedeniyle FZ notu alan öğrencilerin aylık burs ödemeleri durdurulur ve yurt bursları askıya alınır. (Ara sınavlardan veya ödevlerden yeterli puanı toplayamadığı için FZ alacağı kesinleşen kapsamlı burslu öğrencilerin de derslere girmeye devam etmeleri gereklidir.)
    • – Lisans programındaki öğrencilerin her yarıyılda en az bölümlerinin normal ders yükü aralığı alt sınırı kadar müfredat dersi almaları gerekir. Kredisiz dersler, yan dal dersleri, GE 100 ve GE 251 dersleri ile W notu alınan dersler ders yüküne sayılmaz. Kapsamlı burslu öğrencilerin derslere düzenli devam etmesi zorunludur. Bu koşulları sağlamayan öğrencilerin aylık burs ödemeleri durdurulur ve yurt bursları askıya alınır.
  • Yarıyıl izni alan öğrencilere aylık burs ödemesi yapılmaz, ücretsiz yurt olanağı sağlanmaz.
  • Değişim programına giden Kapsamlı burslu öğrencilerin aylık bursunun devam edebilmesi için değişim yarıyılında, kendi bölümlerinin normal ders yükü aralığının alt sınırının en az bir eksiği kadar dersten geçer not almış olmaları gereklidir.