Ana Sayfa » İz Bırakan 10 Başarılı Genç – TOYP

İz Bırakan 10 Başarılı Genç – TOYP

Bilkent mezunları Engin Durgun ve Burak Güzeltürk ile öğrencimiz Murat Ömür Tuncer, bu yıl “Türkiye’nin On Başarılı Genci” nden üçü olarak seçildi.

engin_durgunFizik Bölümü’nde doktorasını tamamlayan ve şu anda Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü’nde (UNAM) görev yapan Durgun, ‘Bilimsel Önderlik’ ödülüne layık görüldü. Durgun, temiz ve alternatif enerji kaynağı kabul edilen hidrojen enerjisi konusuna önemli katkılarda bulundu. 2 boyutlu malzemelerin uygulama alanları üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

burak_guzelturkDoktora çalışmaları sırasında UNAM’da çalışan ve halen ABD’de Stanford Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yapan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Dr. Güzeltürk, bilimsel ve teknik alanlardaki başarılarından dolayı ‘Fen ve Teknik Gelişme’ alanında ödül aldı. Nanobilim ve nanoteknoloji üzerine çalışmalar yürüten Güzeltürk, LED, lazer ve güneş pili gibi aletlerin enerji verimliliğini artırmayı hedefleyen çalışmalar gerçekleştirdi.

murat_omur_tuncerGenç besteci Murat Ömür Tuncer, Müzik Bölümü Orkestra Şefliği ana sanat dalı öğrencimizdir. Özel bir davetle dünyanın en iyi müzik akademilerinden Royal Conservatory of Music’e gitti. Tiyatro eserleri için besteler yapan müzisyen ‘Kültürel Başarı’ alanında ödüle layık görüldü.

Dünyanın en saygın ödüllerinden olan “Ten Outstanding Young Persons Of the World” programının Türkiye finalleri olan TOYP Türkiye’nin On Başarılı Genci projesi, her sene, dünyanın en büyük gençlik sivil toplum örgütünden biri olan JCI – Junior Chamber International (Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler) Derneği JCI İstanbul şubesi tarafından düzenlenmektedir.

TOYP Türkiye’nin alanında en eski sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık projesidir. Türkiye’de daha iyi yarınların peşinde koşan başarılı gençlerin toplumsal gelişime katkısı bulunan öykülerini ve çalışmalarını görünür kılarak, tüm Türkiye’de farkındalık yaratmaktır. TOYP’a 18–40 yaş arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, tasarı aşamasını geçerek hayata geçirilmiş bir projesi olan, yaptığı çalışmalar ile önce kendine, ardından çevresine pozitif katkısı olan, buluş yapan, girişimciliği başaran, hayat kurtaran veya vesile olan ve başarıya giden yolda hikayesinin anlamlı ve ilham verici olduğunu düşünen ve aşağıdaki kuralları kabul eden tüm yetenekler katılabilir.