Ana Sayfa » Eğitime ve Bilime Bağışları ile Destek Verenler

Eğitime ve Bilime Bağışları ile Destek Verenler

• Aysel Sabuncu, Bilkent Üniversitesi’ne Beyin Araştırmaları Merkezi kurulması için 2015 yılında bağışta bulundu. Bu Merkezde, Moleküler Biyoloji, Psikoloji ve Mühendislik bölümlerinden bilim insanları birlikte beyin üzerine araştırmalar yapılmaktadır.

aysel_sabuncu

• 1999 yılının Kasım ayında kaybettiğimiz İşletme Bölümü öğrencimiz Sinan Karacadağ’ın anısını yaşatmak için ailesi Ülker ve Prof. Dr. Orhan Karacadağ 2000 yılında, 2007 yılında da halaları Türkan ve Prof. Dr. Şükran Karacadağ, Bilkent Üniversitesi’ne bağışta bulundular. Oluşturulan fonun reel getirisi ile İşletme öğrencilerine burs ve fakültenin genç öğretim üyelerine araştırma desteği verilmektedir.

sinan_karacadag

• 2015 yılının Mart ayında kaybettiğimiz 2005 İşletme Bölümü mezunumuz Caner Güner’in anısını yaşatmak için ailesi Bircan ve Soner Güner, Bilkent Üniversitesi’ne bağışta bulundu. Oluşturulan fonun getirisinin bir kısmı, İşletme öğrencilerinin eğitim ücreti bursu olarak değerlendirilmektedir. Geri kalan kısmı ile fon enflasyona karşı korunmaktadır.

gunerailesi

• Büyük Osmanlı tarihçisi Prof. Halil İnalcık, 2016 yılında Bilkent Üniversitesi’ne bağışta bulundu. Oluşturulan fonun reel getirisi ile Tarih Bölümü’nün araştırmalarına destek olmaktadır.

halil_inalcik

Bağış fonları hakkında bilgi almak için giving@bilkent.edu.tr adresine ulaşabilirsiniz.