Ana Sayfa » Eğitime ve Bilime Bağışları ile Destek Verenler

Eğitime ve Bilime Bağışları ile Destek Verenler

Bilkent Üniversitesi’nde okuyan 13.000 öğrencinin %65’i bursludur. Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler için tam bursa eşdeğer bursluluk oranı %43’tür.

Bir çok başarılı ve maddi zorluklar çeken gencin Bilkent Üniversitesi’nin eğitiminden yararlanabilmesine, eğitimin önündeki maddi engellerin kaldırılmasına burs vererek destek olabilirsiniz.

Kızlara Burs Programı

– Burs fonlarına bağış yapmak için: https://stars.bilkent.edu.tr/bagis/

– Bağışçılarımız

• Şermin Savaşçı, 2017 yılında Eğitim Bursu fonu kurulması için bağışta bulundu. Bu burs fonundan,  başarılı ve eğitim ücreti için maddi desteğe ihtiyaç duyan İngilizce Hazırlık Programı hariç Mühendislik Fakültesi öğrencileri yararlanacaktır. Burs her yarıyıl başında olmak üzere yılda iki kez verilecektir. Bursun kaç öğrenciye veya hangi şartlarla verileceğine Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu karar verecektir.

• Aysel Sabuncu, Bilkent Üniversitesi’ne Beyin Araştırmaları Merkezi kurulması için 2015 yılında bağışta bulundu. Bu Merkezde, Moleküler Biyoloji, Psikoloji ve Mühendislik bölümlerinden bilim insanları birlikte beyin üzerine araştırmalar yapılmaktadır.

aysel_sabuncu

• 1999 yılının Kasım ayında kaybettiğimiz İşletme Bölümü öğrencimiz Sinan Karacadağ’ın anısını yaşatmak için ailesi Ülker ve Prof. Dr. Orhan Karacadağ 2000 yılında, 2007 yılında da halaları Türkan ve Prof. Dr. Şükran Karacadağ, Bilkent Üniversitesi’ne bağışta bulundular. Oluşturulan fonun reel getirisi ile İşletme öğrencilerine burs ve fakültenin genç öğretim üyelerine araştırma desteği verilmektedir.
    | Sinan Karacadağ Bursu | Başvuru Koşulları |

sinan_karacadag

• 2015 yılının Mart ayında kaybettiğimiz 2005 İşletme Bölümü mezunumuz Caner Güner’in anısını yaşatmak için ailesi Bircan ve Soner Güner, Bilkent Üniversitesi’ne bağışta bulundu. Oluşturulan fonun getirisinin bir kısmı, İşletme öğrencilerinin eğitim ücreti bursu olarak değerlendirilmektedir. Geri kalan kısmı ile fon enflasyona karşı korunmaktadır.
    | Caner Güner Bursu | Başvuru Koşulları |

gunerailesi

• Büyük Osmanlı tarihçisi Prof. Halil İnalcık, 2016 yılında Bilkent Üniversitesi’ne bağışta bulundu. Oluşturulan fonun reel getirisi ile Tarih Bölümü’nün araştırmalarına destek olmaktadır.

halil_inalcik

Bağış fonları hakkında bilgi almak için giving@bilkent.edu.tr adresine ulaşabilirsiniz.