Ana Sayfa » Bilkent Dünya Sıralamasında Türkiye’de Birinci

Bilkent Dünya Sıralamasında Türkiye’de Birinci

Dünyaca tanınan İngiliz eğitim danışmanlığı firması QS (Quacquarelli Symonds) tarafından belirlenen dünya üniversiteleri sıralaması açıklandı.

Bilkent Üniversitesi QS Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda Türkiye’den ilk sırada yer alıyor. Bu değerlendirmeye göre Türk üniversiteleri arasında birinciliği, 411-420 arasında yer alarak Bilkent Üniversitesi aldı.

Bu yıl değerlendirmede ilk 500’e giren diğer Türk üniversiteleri şöyle: 441-450 bandında Sabancı Üniversitesi, 451-460 bandında Koç Üniversitesi, 471-480 bandında ODTÜ ile Boğaziçi Üniversitesi yer alıyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdullah Atalar; ” Daha çok çalışmalı ve daha iyi yerlere gelmeliyiz. Ancak rakiplerimiz olan uluslararası üniversitelerin maddi yapıları bizlerden çok daha iyi. Biz de kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Diğer yandan dünya üzerinde onbinlerce üniversite olduğu düşünülürse sahip olduğumuz dereceleri de çok küçümsememeliyiz.” dedi.

Dünya üniversiteleri sıralamasının ilk beş sırası ise şu şekilde oluştu: MIT (Massachusetts Institute of Technology), Stanford University, Harvard University, University of Cambridge, Caltech (California Institute of Technology). Detaylı bilgi için: www.topuniversities.com