Ana Sayfa » Araç Tanıtım Pulu Verilmesi ve Kullanım Esasları

Araç Tanıtım Pulu Verilmesi ve Kullanım Esasları

1.1.1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçları ile  sürekli giriş yapacak öğrenci, personel, mezun ve şirketlerin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolü sağlamak amacı ile Araç Tanıtım Pulu   alması zorunludur.

1.1.2. Öğrenci, Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri için verilen Araç Tanıtım Pulları  her eğitim öğretim yılı başında verilir ve sadece o eğitim öğretim yılı için geçerlidir.

1.1.3. Şirket araçları için verilen araç tanıtım pulu her yıl sonu Aralık ayında verilir ve geçerlilik süresi bir yıldır.

1.1.4. Geçerli Araç Tanıtım Pulu taşımayan veya araç tanıtım pulu bulunmayan araçların kampüslere girişine kayıtlı olarak izin verilir.

1.1.5. Üniversitemizde ilk kez Araç Tanıtım Pulu alacak lisans öğrencileri başvurularından önce Trafik Kurulu tarafından düzenlenen, sürücülerin trafik bilincine duyarlılık kazanmaları amacıyla, Trafik Oryantasyon programına katılarak program sonunda yapılacak sınavdan geçer not almak zorundadır.

1.1.6. Araç Tanıtım Pulu aracın ön camına; rahatlıkla görülebilecek şekilde sol üst veya sol alt köşeye yapıştırılır. Araç Tanıtım Pulu, sadece  istekte bulunulan araçta kullanılmak üzere verilir. Başka araçlarda kullanmak yasaktır.

1.1.7. Geçerliliği devam eden Araç Tanıtım Pulu;  araç satıldığında, devredildiğinde veya araç tanıtım pulu hasar gördüğünde  sökülerek SSG.Müdürlüğü /Trafik Ofisine iade edilmelidir.  Eski Araç Tanıtım Pulunun iade edilmesi koşuluyla yenisi ücretsiz verilir.

1.1.8. Eski Araç Tanıtım Pulunu iade ya da ibraz edemeyenlere yenisi aşağıdaki hükümlere uygun olarak ücreti karşılığında verilir.

1.1.8.1. Öğrencilere standart öğrenci Araç Tanıtım Pulu ücretinin iki katı ücrete verilir.

1.1.8.2. Yüksek lisans/doktora öğrencilerine standart öğrenci araç tanıtım pulu ücreti karşılığında verilir.

1.1.8.3. Personele (akademik, idari, destek) ise standart öğrenci Araç Tanıtım Pulu ücretinin ¼ ücreti karşılığında verilir.

1.1.8.4. Mezunlar öğrencilere standart öğrenci Araç Tanıtım Pulu ücreti karşılığında verilir.

1.1.8.5. Şirketler için standart öğrenci Araç Tanıtım Pulu ücretinin iki katı ücreti karşılığında verilir.

1.1.8.6. Misafir araçlar için standart öğrenci Araç Tanıtım Pulu 1/10 ücreti karşılığında verilir.

1.1.9. Birden fazla araç kullananlar her bir araç için Araç Tanıtım Pulu almak zorundadır.

Aşağıdaki hükümlere uygun olarak ücreti karşılığında verilir.

1.1.9.1. Öğrenci ikinci araç pulu için standart öğrenci araç pulunun iki katı ücreti karşılığında verilir.

1.1.9.2. Yüksek lisans/doktora öğrencilerine standart öğrenci araç tanıtım pulu ücreti karşılığında verilir.

1.1.9.3. Mezunlar için ikinci araç pulu verilmez.

1.1.9.4. Şirketler için standart şirket araç tanıtım pulu ücreti karşılığında verilir.

1.1.9.5. Misafir araçlar için ikinci araç pulu verilmez.

1.1.10. Araç Tanıtım Pulu taşımayan, ancak misafir olarak gelen araçların Üniversite girişinde  “Misafir Araç Kartı-Ziyaretçi Kartı” almaları ve bu kartı yerleşke içerisinde kalınan süre boyunca karşıdan görünebilecek şekilde taşımaları gerekmektedir.