Ana Sayfa » 2015 Yılı TÜBİTAK Ödülleri Açıklandı

2015 Yılı TÜBİTAK Ödülleri Açıklandı

Bilkent Üniversitesi’nden iki öğretim üyesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun 2015 yılı ödüllerini aldı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Can Alkan ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Sinan Gezici, 2015 TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü aldılar.

2015 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü kazananlar arasında Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü yüksek lisans mezunlarımızdan Dr. Çağatay Candan da bulunmaktadır.

TÜBİTAK Teşvik Ödülü, yaptıkları çalışmalarla gelecekte bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip genç bilim insanlarına verilmektedir.

tubitak_2015
Dr. Can ALKAN – http://www.cs.bilkent.edu.tr/~calkan
Araştırma Alanları: Biyoenformatik, tümleşik algoritmalar

“Biyoenformatik alanında, tümleşik algoritma dizaynı, yeni nesil DNA dizileme verilerinin analizi ve genomiks konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü verilmiştir.

Dr. Sinan GEZİCİ – http://kilyos.ee.bilkent.edu.tr/~gezici/

Araştırma Alanları: Sezim ve kestirim kuramı, yer bulma sistemleri, ultra geniş bantlı sistemler, telsiz haberleşme, haberleşme kuramı, sinyal işleme

“Sezim ve kestirim kuramı (istatistiksel sinyal işleme) alanında, sezim ve kestirim tekniklerinin telsiz yer bulma ve ultra geniş bantlı sistemler için geliştirilmesi ve uygulanması konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü verilmiştir.