2018-YKS Ek Yerleştirme Bilgileri

Üniversitelerin açık kalan kontenjanları için ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

  • Ek yerleştirmeye sadece 2018 YKS puanıyla herhangi bir örgün eğitim programına yerleştirilmemiş öğrenciler başvurabilir.
  • Ek yerleştirmede Bilkent Üniversitesi’ndeki bir lisans programını tercih edebilmek için öğrencinin ilgili YKS puanının, bu programa ait 2018 yılı taban puanından daha yüksek olması gereklidir.

Ek yerleştirme başvuruları ÖSYM'nin internet sayfası aracılığı ile aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Bu konuda bilgi almak için www.osym.gov.tr internet adresini inceleyebilirsiniz.


2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2018-2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, 2018-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 14 - 20 Eylül 2018 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır.

Ek Yerleştirme Kılavuzu




Ek Kontenjan Kayıt Tarihi: 3-5 Ekim 2018, Çarşamba-Cuma
Ek yerleştirme sonucuna göre Bilkent Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler 3-4-5 Ekim 2018, Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri 09:00-11:00 saatleri arasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne gelerek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.


Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler
1. Lise diplomasının aslı ya da geçici mezuniyet belgesi.
2. T.C. nüfus cüzdanının iki yüzünün fotokopisi.
3. Askerlik çağına gelmiş olan (1996 yılı veya daha öncesi doğumlu) öğrenciler için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlik açısından bir sakınca olmadığına” dair belge.
4. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf. Üniversite kimliklerinde kullanılacak fotoğraf ayrıca kayıt sırasında çekilecektir.
5. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış Öğrenci Bilgi Formu. Bu form önceden internet üzerinden doldurulacak ve öğrenci tarafından imzalanmış çıktısı kayıt sırasında teslim edilecektir.
6. Kayıt randevu saatinden önce eğitim ücretinin ödenmiş olması gerekmektedir. (Tam ve Kapsamlı burslu öğrencilerin ücret ödemesi gerekmez.)